Sessie 2009-1: 3 April

by Robbert de Block 10. april 2009 02:52

Afgelopen vrijdag was het dan zover, na een lange periode (winter) waarin we helaas niet hebben gevist is het seizoen voor ons officieël begonnen.

Al enkele weken heb ik met Maarten gesproken over het vissen, we hadden er beide zin in maar wilden nog even wachten totdat de temperatuur weer wat zou stijgen. Eindelijk was het zover Maarten gaf aan dat de temperatuur in de eerste week van April zou stijgen en wilde het wel gaan proberen. In het begin van de week waren de vooruitzichten inderdaad gunstig, dus even met Maarten gebelt over het aas. We hadden nog redelijk wat bolie en pallet over van vorig seizoen, maar wilden ook weer wat nieuwe smaakjes gaan proberen. Daarnaast moest de rest van het voer gekocht en gemaakt worden. Gert-Jan een andere maat van Maarten en mij gaat ook regelmatig met ons mee op een sessie en hebben we dan ook bij de voorbereiding voor dit seizoen betrokken.

Met zijn drieën hebben we een potje gemaakt en op woensdag ben ik richting de Sligro in Alkmaar gereden om de eerste inkopen te doen. 1 kilo tijgernoten, 2 kilo ongezoute pinda's en 2,5 kilo zachte maïs was hetgeen we mee zouden starten. Op woensdag ben ik even op het fietsje naar Sanders Hengelsport gereden. Sanders is deze winter verhuist en zit nu in een nieuw (groter) pand. Daar aangekomen heb ik even rustig een rondje gelopen om te kijken hoe alles nu ingedeeld is, etc.. daarna even Maarten gebelt en gevraagd naar zijn voorkeur voor een bolie om dit seizoen mee te beginnen. Maarten wou het wel eens gaan probren met de minder zoete bolies en gaf de voorkeur aan een op vismeel gebaseerde bolie. Na lang nadenken heb ik uiteindelijk gekozen voor een 20mm vismeel bolie met diverse soorten garnaal erin verwerkt. Nog even een mooie voeremmer met camouflage print meegenomen voor € 5,- en ik kon op het fietsje weer naar huis.

Donderdagavond alvast het voer klaargemaakt voor vrijdag, zou namelijk de hele dag moeten werken en de planning was om 's avonds op tijd te gaan zitten. 'S ochtends sprak ik Gert-Jan, hij zou die dag weer Oom worden en wist dus niet of hij het 's avonds ging halen. Maarten en ik hadden al even gesproken over het feit dat we liever in de loop van de nacht heen gingen en besloten om zaterdagochtend om 04.00 uur te vertrekken. Vrijdagavond ben ik nog even met Cindy bij Maarten langs gegaan om even gezellig wat TV te kijken en een biertje te doen. Maarten vroeg of het goed was als zijn jongere broertje meeging nu Gert-Jan niet meeging, dat was uiteraard prima. Rond 22.00 uur was het tijd om het bed op te zoeken, de wekker zou immers rond 03.25 uur alweer gaan. Thuis aangekomen besloot ik toch nog even één van mijn spoeltjes van een nieuwe lijn te voorzien en dus ben ik nog een klein uurtje bezig geweest met het opzetten van een nieuwe lijn op de spoel en het inelkaar zetten van een nieuwe onderlijn. Daarna nog even wat broodjes gesmeerd, het koffiezetapparaat klaar gezet en mijn spullen bij elkaar gezet, om 23.45 uur was ik eindelijk klaar.

03.25 uur: Helaas is er van slapen weinig terecht gekomen, waarschijnlijk al teveel bezig met de eerste sessie van dit seizoen. Rustig aangekleed, nog even getwijfeld om mijn thermobroek en shirt thuis te laten, maar in de loop van de avond was het weerbericht al omgeslagen. In plaats van de voorspelde 20 graden zou het zaterdag nog maar 12 graden worden, ook nog warm genoeg dus geen reden om het plan af te blazen. Aangekleed en al naar beneden, de koffie aangezet en nadat deze klaar was en in mijn thermoskan zat was ik klaar om te gaan. Maarten reed klokslag 04.00 uur voor en nadat alle spullen in de auto waren gezet reden we langs zijn ouders om zijn broertje op te pikken. Ook hij was er klaar voor en binnen 2 min. waren we onderweg naar onze eerste stek voor dit seizoen. We hadden niet gevoerd deze keer dus wisten eigenlijk niet wat we konden verwachten, zou het een dolle nacht worden of zou het te rustig zijn..

04.15 uur: Aangekomen bij de Ursemmerplas, het strijdtoneel voor deze nacht lag er rustig bij. Het was aarde donker, maar met onze koplampen (led-licht) kon ik een paar meter voor me uitkijken. Bij de Ursemmerplas staan handige bagagekarren en dus was het niet moeilijk om onze complete uitrusting mee te nemen. Eerst even zo'n kar over het hekje tillen, spullen erop en lopen maar.. we besloten om aan de andere kant van het meer te gaan zitten omdat je daar geen strandje hebt. Terwijl we die kant op liepen zagen we dat iemand anders er wel voor gekozen had om op het strandje te gaan staan met zijn tent. Terwijl we om het meer liepen vielen de eerste kleine druppels al, dat voorspelde slecht weer en we hadden alleen een klein materiaal tentje mee dit keer. We besloten om met de nieuwe bolies te gaan vissen en maakten daarnaast nog wat pva-zakjes met een mix van tijgernoten en ongezoute pinda's om zo toch een klein voerplekje te creeëren. Met de werppijp hebben we nog wat bolies bijgevoerd en toen waren we er wel klaar voor. Rond 05.00 uur lagen alle hengels op de rotpods en namen we plaats op de stoelen (Maarten op zijn relaxte visstoel en ik op mijn witte klapstoel). Dat was direct het moment waarop ik besloot dat er nu toch echt een knappe visstoel moest komen, want dit kon zo niet langer. De eerste bakjes koffie gingen er wel in, want de temperatuur was op dat moment nog maar 7 graden. Gelukkig was het helder weer en de hoop was er dan ook dat het een mooie droge nacht zou worden.

De eerste 1,5 uur zijn de beetmelders misschien twee keer licht af gegaan, waarschijnlijk een lijnzwemmer of toch de wind die de kop aan het opsteken was. Rond 06.30 uur bleek dat de wind ook mist meebracht en terwijl wij steeds minder zagen nam de temperatuur snel af. Rond half 8 was het inmiddels afgekoeld naar 5 graden en ondanks dat het al licht werd was er nog geen straaltje zon te bekennen. Het laatste uur was het ook erg rustig bij de hengels en we besloten om ze nog een keer opnieuw in te werpen. Daarnaast besloten we om onze eind tijd op 09.00 uur te zetten als er niet wat verbetering in het weer of de activiteit bij de hengels zou komen. Uiteindelijk besloten we om 08.45 uur om op te gaan ruimen, de kou had ons gegrepen en zelfs met het lopen van kleine rondjes kregen we het niet meer warm. Omstreeks 09.15 uur stapte ik thuis uit de auto, zette mijn spullen binnen en bedankte Maarten voor de rit. We spraken af om in de middag richting Lelystad te rijden, daar zit een vestiging van Raven Fishing & Outdoor, om even te kijken voor een Paraplu, een tent en een stoel.

Eenmaal binnen ben ik eerst eens gaan douchen om vervolgens nog even een paar uurtje te gaan slapen voordat we rond 14.00 uur richting Lelystad zouden gaan. De eerste sessie van dit seizoen viel tegen, al was de voorbereiding en de spanning alvast top en een goed teken voor de rest van het seizoen. De komende twee weken willen we even wat stekjes gaan bekijken voor dit seizoen en bepalen waar we de komende tijd gaan voeren.

Tags:

Sessies

Welkom

by Robbert de Block 9. april 2009 23:15

Welkom op Carp-Fishing.nl.

Via deze blog willen wij, Gert-Jan Middelie (22), Maarten Bes (22) en Robbert de Block (24), verslag doen van onze karper sessies. Daarnaast zullen we onze uitrusting en materialen beschrijven en zo nu en dan één van onze karperstekken uitlichten.

We hopen veelvuldig beeldmateriaal van onze vangsten te kunnen plaatsen en zullen wellicht zelfs filmpjes van de drills plaatsen.

Veel plezier op Carp-Fishing.nl!

Team Carp-Fishing.nl
Gert-Jan
Maarten
Robbert

Team Carp-Fishing.nl

Via deze Blog willen wij, Gert-Jan, Maarten, Mick en Robbert de foto`s en verhalen van onze sessies met u delen.

Team Carp-Fishing.nl Sweater

Archief

HSV Obdam en omstreken

Wij zijn aangesloten bij
HSV Obdam en omstreken.