Sessie 2010-1: 12 mei - Eerste sessie van het jaar!

by Maarten Bes 13. mei 2010 19:24

Een nieuw jaar, een nieuwe plek en eigengemaakt voer.

We konden eigenlijk niet wachten om te gaan vissen en zo hebben Robbert en ik onze spullen bij elkaar gehaald om te gaan vissen. Wij zijn dit jaar zoals eerder vermeld op de website zelf voer aan het maken geweest en we wilden dit erg graag gaan testen. We hebben een mooi en voor ons nieuw water uitgezocht, en zijn daar anderhalve week om de dag gaan voeren om de vissen aan het voer te laten wennen. Al wisten we niet of er wel karper zat en of dat ons voer wel goed genoeg was voor de vissen hebben we het toch gedaan.

Helaas zat het weer de laatste paar dagen niet echt mee, vaak regen en de temperaturen overdag en 's nachts zaten ook niet echt mee net zo als woensdag 12 mei. Evengoed konden wij onze drang niet bedwingen. We wilden weten of we nou al die uurtjes die we besteed hadden aan boilies maken nou verspilt hadden of juist nuttig besteed waren. En of er wel karper zwom.

Eenmaal aangekomen en de spullen hadden neer gezet en aan het vissen waren zagen we redelijke activiteit in het water, soms springende visjes een karper/brasem die met zijn vin boven het water uitkwam en aan het springen waren alleen was het slecht te zien wat voor vis het was.                                            

Na anderhalf uur in de kou gezeten te hebben werden we dan toch luidruchtig gestoord door een beetmelder. Dat ik m'n hengel aan sloeg voelde ik eerst niet veel weerstand ik dacht eigenlijk eerst dat het een Brasem was, maar al snel voelde ik dat de vis in opstand kwam naarmate hij dichter bij de kant kwam en toen zag ik het, dit was een hele mooie karper. Robbert kwam aanlopen met het schepnet en wilde hem uit het water halen maar de karper vocht toen stevig door en zwom toen naar het midden van het water. Een paar minuten daarna gaf de vis het toch op en belande in het schepnet en daarna op de onthaak mat. En zo werd bevestigd dat ons voer in de smaak viel en dat alles niet voor niks was geweest.


Een mooie gras karper van 7,5 kilo en moet tussen de 90cm en de 80cm zijn geweest.

Helaas stond tijdens de foto nemen het foto toestel verkeerd ingesteld en zijn daarom de foto's redelijk om zeep geholpen....... 

 

 

 

We zijn daarna nog een uurtje door gaan vissen en uiteindelijk naar huis gegaan omdat het zo koud was en omdat we de volgende dag vroeg weg moesten.

Tags:

Sessies

De eerste zelfgemaakte boilie (deel 3)

by Robbert de Block 4. mei 2010 02:47

Afgelopen zaterdag hebben we wederom een aantal kilo boilies gemaakt. Na onze eerste ervaringen met het zelf draaien van de deegworsten de vorige keer, hebben we besloten om toch een Boiliegun aan te schaffen om het productieproces wat te versnellen. Het was even proberen voor dat we de juiste manier gevonden hadden om de boiliemix het soepelst door de gun te laten gaan, maar uiteindelijk is dit gelukt en hebben we 5 kilo boilies kunnen maken in iets meer dan een uur tijd. Een behoorlijke tijdwinst tov de vorige keer en daarbij ook 2 kilo meer boilies.

Maarten heeft afgelopen week een nieuwe vrieskast in gebruik genomen en daar twee lades in vrij gehouden voor de boilies.

Maandagavond zijn Maarten en ik naar mogelijke nieuwe visstekken gaan kijken, we hebben een mooie locatie gevonden. Deze week zullen we daar om de dag blijven voeren en a.s. zaterdag willen we (mits het weer mee zit) onze eerste sessie van het jaar met onze zelfgemaakte boilies gaan houden. Het plan was om afgelopen weekend al te beginnen op onze vertrouwde stek bij de Weel in Obdam. Helaas zat het weer niet mee en hebben we het afgeblazen.


Onze nieuwe boiliegun.

Tags:

Nieuws

Team Carp-Fishing.nl

Via deze Blog willen wij, Gert-Jan, Maarten, Mick en Robbert de foto`s en verhalen van onze sessies met u delen.

Team Carp-Fishing.nl Sweater

Archief

HSV Obdam en omstreken

Wij zijn aangesloten bij
HSV Obdam en omstreken.